Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırısı İçin Hava Savunma Simülasyonu Yaptı

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yılı aşkın bir süredir devam ederken, İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı 24 Şubat 2022 gecesi yaşananlar üzerine kendi hava savunma sistemlerine olası bir saldırı senaryosunu değerlendirdi.

Tuğgeneral Blythe Crawford, yapılan simülasyonun sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, sonuçların olumlu olmadığını belirtti.

Business Insider’ın aktardığına göre, üst düzey hava kuvvetleri yetkilisi, İngiltere’nin Ukrayna’nın işgalinin İngiltere’yi hedef alması durumunda hava savunmasının nasıl etkileneceğini görmek amacıyla bir simülasyon gerçekleştirdi. Crawford, dün Londra’da düzenlenen bir konferansta, simülasyonun istenilen sonucu vermediğini ifade etti.

Crawford’ın verdiği bilgilere göre, İngiltere’nin Hava Savaş Alanı Eğitim Merkezi, 24 milyon pound değerindeki “Gladiator” simülasyon sistemini kullanarak “Ukrayna’nın 1’inci Gecesi” adlı bir senaryo üzerinde çalıştı ve saldırının İngiltere’yi hedef alması durumunda olası senaryoları değerlendirdi. Sonuçlara ilişkin net bir bilgi vermeyen Crawford, hava savunmasının istenilen seviyede olmadığının farkına vardıklarını belirtti. Simülasyonun kendilerine önemli bir ders verdiğini vurgulayan Crawford, “Rusya’nın Kuzey filosunu harekete geçirebileceği” yorumunda bulundu.

Crawford, Ukrayna’da yaşananların, benzer bir durumla karşılaşmaları durumunda nasıl bir adım atacaklarını düşünmelerine neden olduğunu aktardı. Rusya’nın İngiltere’ye saldırması durumunda Kuzey filosunu devreye sokabileceğini ve Atlantik üzerinden bir saldırı düzenleyebileceğini ifade etti.

Ukrayna’daki gelişmelerin, hava savunma sistemlerinin karmaşıklığının arttığını gösterdiğini belirten Crawford, Ukrayna’da faaliyet gösteren insansız hava araçlarına dikkat çekerek, bu durumun nasıl yönetileceği konusunda sorgulamalar yaptı. Ayrıca, havada üstünlük anlayışının önemli ölçüde değiştiğine dikkat çekti.

İngiltere’ye yönelik gerçekleştirilen simülasyonun sadece bir senaryo olduğunu belirten Crawford, Batı ülkelerinin Ukrayna’daki durumdan ders çıkararak üslerinin güvenliği konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Her yıl 5 santimetre batıyor: 2050’de sular altında kalacak!

ABD’nin tarihi şehirlerinden New Orleans, endişe verici bir hızla batıyor. Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, şehrin her yıl 5 santimetreye kadar çöktüğünü ve 2050 yılına kadar büyük bir bölümünün su altında kalabileceğini ortaya koydu.

Kilosu bin liradan alıcı buluyor: Yazın habercisinde hasat başladı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Çile Mahallesi’nde yazın habercisi kirazın hasadına başlandı. Sezonun ilk kiraz hasadını gerçekleştiren üretici Erdoğan Bulut, cristobalina cinsi kirazın kilosunun 1.000 TL’den alıcı bulduğunu ifade etti.

İBB soruşturmasında ikinci dalga: İşte gözaltına alınan isimler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmada 3 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltı kararı verilen 53 şüpheliden 47’si gözaltına alındı. Bu isimler arasında İSKİ Genel Müdürü Şafak Basa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay da var.

Elektrikli motosiklet kazasında beş kişi yaralandı

Balıkesir’de üç tekerlekli elektrikli motosikletin zeytin tarlasına devrilmesi sonucu 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.

Seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Siirt’te hareket halindeyken alev alan otomobil küle döndü. Olayda ölen veya yaralanan olmadı.

CHP’li Zeynel Emre’den Bakan Kurum’a ‘Kanal İstanbul ve Tsunami Riski’ ile ilgili soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, 23 Nisan 2025’te meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yeniden gündeme gelen Kanal İstanbul’un deprem ve tsunami riskiyle ilişkisini Meclis gündemine taşıdı. Emre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir